PRESSEMELDING FRA MANGFOLDSÅRET

Banebrytende britisk strateg kommer til hovedkonferansen i Mangfoldsåret 6. november
 
– Vi skal gjøre Storbritannia til verdens kreative sentrum, sa den britiske Minister of Creative Industries, James Purnell i 2005. Han ba strategen Paul Roberts om å evaluere hvordan utdanningssystemet fremmer kreativt talent, og ga ham deretter i oppdrag å gjennomføre anbefalingene fra sin egen rapport.

Paul Roberts er en av hovedtalerne under konferansen ALLE KUNSTENS REGLER i Oslo torsdag 6. november 2008.

Blant konklusjonene i Roberts’ rapport var at det finnes et bredt spekter av kreativitet og talent blant de unge, men at utdannigssystemet mangler et godt og samordnet tilbud for å videreutvikle dette. En problemstilling som også gjør seg gjeldende i Norge.

Storbritannias satsning på kreativitet i skolen har vekket stor internasjonal oppmerksomhet og har innflytelse på hvordan andre land utvikler sine strategier for kunst, kultur og utdanning.

Paul Roberts’ hovedinnlegg har tittelen «Creative and Cultural Education – the moral and economic imperative». Til daglig er han Director of Strategy ved Improvement and Development Agency for Local Government (IDeA). I 2008 er han tildelt Officer in The Most Excellent Order of the British Empire (OBE) for sin innsats for britisk utdanning og kulturliv, en av de høyeste utmerkelser en sivil britisk statsborger kan motta.

 
ALLE KUNSTENS REGLER, veier til mangfold i utdanning og kulturliv er hovedkonferansen i Mangfoldsåret og finner sted i Oslo på Universitetsbiblioteket, Blindern og Riksteatret & Rikskonsertene, Nydalen 6.-7. november 2008.

Konferansen åpnes av kulturminister Trond Giske torsdag 6. november kl. 13.30, og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell holder tale fredag 7. november kl. 13.30.

Les mer på www.kultureltmangfold.no

For mer informasjon, kontakt:

Nasjonal koordinator for Mangfoldsåret, Bente Guro Møller, 951 89 291, bmo@kkd.dep.no

 

HiO avd est, Mette Strøm

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: