Søkertallene til estetiske fag fortsetter å synke

Søkertallene til videregående skoler begynner nå å komme inn i de fleste fylker og nedgangen i søkertall til de estetiske fagene ser ut til å fortsette. I Akershus, Buskerud og Oslo har de allerede lave søkertallene sunket ytterligere fra 2007/2008 til 2008/2009.

 I Akershus går søkertallene ned både på musikk, dans og drama og formgiving studiespesialiserende. På yrkesfaglige utdanningsprogram er det også nedgang fra 4,8 % til 4,0 % i søkertallet til design og håndverk. Størst nedgang er det i Romerrike hvor søkertallet til musikk, dans og drama har gått ned fra 5,6% til 3,8%, mens design og håndverk går ned fra 6,1% til 4,3%. Se Akershus fylkeskommunes nettside for mer informasjon.

 Den samme tendensen ser vi også i Buskerud hvor søkertallene til musikk, dans og drama og studiespesialiserende med formgivingsfag har gått ned også i år.

I de fleste kommuner er det alt for få søkere på formgivingsfag og studiespesialiserende med formgivingsfag i forhold til hvor mange plasser skolene tilbyr. Enkelte kommuner har så vidt halve klasser. I Ringerike er det som eksempel kun 12 søkere til 30 plasser.

Dette gjelder også for det yrkesfaglige studieprogrammet design og håndverk i de fleste kommuner i fylket. Unntaket er Drammen hvor det er tilstrekkelig med søkere til å fylle opp plassene på design og håndverk. Musikk, dans og drama har stort sett også fulle klasser. For mer informasjon se nettside Buskerud fylkeskommune.

 I Oslo har søkningen til studiespesialisering med formgivingsfag sunket de tre siste årene. Her har også antallet skoler som tilbyr denne studieretningen blitt redusert fra fire skoler i fjor (2007/2008) til to skoler i år (2008/2009). De to skolene som ikke lenger tilbyr studiespesialiserende med formgivingsfag hadde til sammen 8 søkere til 60 plasser i fjor.

Til sammen på de fire skolene var det i fjor 77 søkere til 158 plasser mot 82 søkere til 66 plasser i år. Dette gir inntrykk av at det er for mange søkere i forhold til plasser i år, men halvparten av plassene er altså borte.

Musikk, dans og drama gikk noe ned i fjor, men har ikke gått ytterligere ned i år.

Det yrkesfaglige studieprogrammet design og håndverk  har betydelig færre søkere fra i fjor til i år, og også her er det alt for få søkere i forhold til plasser som tilbys. Det har imidlertid vært en økning i antall plasser på dette studieprogrammet. Tallene er hentet fra Oslo kommunes nettside.

 

Medier og kommunikasjon er også i år det mest populære utdanningsprogrammet med unntak av studiespesialiserende generelt. Her har det vært en formidabel økning fra i fjor til i år, i Oslo har det økt fra 385 til hele 515 søkere.

 Mer informasjon om tallene vil bli lagt ut etterhvert.

Hio, Avd est Line P. Kristiansen og Liv K Dahlin

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: