Blir DKS-pengene anvendt på en god nok måte?

I Aftenposten 07.11.07  skriver Helle Riis og Anne Ragnhild Sti (i kraft av å både være mødre til skolebarn og høgskolelektorer på Høgskolen i Telemark) et innlegg  der det blir satt spørsmålstegn ved anvendelsen og utbyttet av de 169 millioner kronene som er satset i prosjekter innenfor Den Kulturelle skolesekken (DKS).

I artikkelen slår de fast at det er hevet over enhver tvil at DKS- prosjekter har gitt tusenvis av barn og unge gode kunst- og kulturopplevelser, og et kjærkomment avbrekk i hverdagen. Men er dette nok?

Riis og Sti peker på at en av intensjonene bak DKS-prosjektene var at kunstopplevelsen skulle inngå i ett eller flere av skolens læringsmål. Dette krever at læreren legger til rette for både for- og etterarbeid, noe som igjen krever innsikt i det kunstpedagogiske kunnskapsfeltet. Men lærerutdanningen er i dag lagt opp slik at en lærerstudentene i praksis velge kunstfagene helt bort. Dette får den naturlige konsekvens at målsettingene til DKS vanskelig kan realiseres. 

Det er paradoksalt at politikerne vil at DKS skal innlemmes i skolens læringsmål, samtidig som de har laget en lærerutdanning som ikke sørger for at lærerstudenter får et minimum av estetisk kompetanse, skriver Riis og Sti videre.

Les innlegget her!  

Helle Karine Stølevik, Høgskolen i Oslo, Avdeling for estetiske fag

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: