GIMP som «bærbart» bilderedigeringsprogram.

I følge tall fra statistisk sentralbyrå (http://ssb.no/emner/07/02/30/medie/) har 83% av befolkningen datamaskin hjemme (2005). Dermed kan alle disse laste ned gratis programvare som Gimp (bildebehandling) og SketchUp (3-dim tegning) og utvikle sine digitale, tekniske ferdigheter hjemme. Men hva med de 17% som IKKE har datamaskin?

Skolen har fått en meget viktig rolle som buffer mot et slikt digitalt skille. Elevene som ikke har datamaskin hjemme kan bruke offentlig tilgjengelige datamaskiner, f eks på bibliotekene, til å bruke internett og skrive sine hjemmeoppgaver. MEN verre blir det når hjemmeleksene gjelder digial bildebehandling. Frem til nå!

Gimp (GNU image manipulation program) er et gratisprogram som satser på å  være et alternativ til PhotoShop. De nyeste versjonene er blitt veldig gode! OG de har løst problemet  i forhold til «det digitale skillet». De har nemlig publisert en «flyttbar versjon» av programmet: Dette gir mulighet for å laste ned programmet på en minnepenn. Minnepennen kan så plugges til en hvilken som helst datamaskin og bildebehandlingsprogrammet kan kjøres via denne! Fantastisk bidrag til vår digitale hverdag!

Du kan laste ned minnepennversjonen på: http://portableapps.com/apps/graphics_pictures/gimp_portable

HiO, avd est, Helle K Stølevik

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: